Goede resultaten in glastuinbouw

Vegetables and Water

Groenten hebben veel water nodig. Ze hebben het juiste soort water nodig om de planten sterk, voedzaam en gezond te laten worden. Een nieuwe wet in Nederland eist van boeren dat ze circulaire manieren van werken toepassen. Ze moeten hun restmaterialen, inclusief hun afvalwater, opnieuw gebruiken. Een uitdaging, omdat het afvalwater vaak chemische resten bevat. Na enkele cycli zullen de chemicaliën zich ophopen en groeien de planten niet meer goed.

Verwijderen chemische resten

Om boeren te helpen met deze uitdaging hebben we onze watersystemen in kassen geïnstalleerd om te bewijzen dat gezuiverd, vitaal water chemische resten uit afvalwater verwijdert. De resultaten zijn verbluffend. Een groenteteler ontdekte dat de wortels van zijn planten veel sterker worden met dit vitale water. Testresultaten laten zien dat de chemische elementen uit het water worden verwijderd en de biologische elementen overblijven. In het begin was de teler bang dat bepaalde bacteriën de groenten zouden aanvallen, maar nee. De groenten hebben zo’n sterk immuunsysteem ontwikkeld dat de bacteriën, hoewel ze er nog steeds zijn, niet langer schadelijk zijn. In een andere kas merkte een bloemenkweker dat zijn bloemen veel langer vers bleven. De bladeren van de planten zijn dikker en de kleur van de bloemen is helderder.

Enkele feiten

Om enkele feiten met u te delen: onze telers kunnen de Blue Earth Innovations zuiverings en vitaliseringssystemen in hun bestaande proces implementeren. In plaats daarvan kunnen ze er ook voor kiezen om een compleet systeem aan te schaffen, inclusief koolstof-, kaars- en zandfilters, opslagtank, etc. Wanneer ze kiezen om de systemen te implementeren als onderdeel van hun bestaande zuivering, verwijderen ze de membraantechniek en voegen ze in plaats daarvan onze Blue Earth Innovations technologie toe. De voordelen hiervan zijn dat ze geen restafval hebben, omdat volle filters verleden tijd zijn. Ze zullen ook een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik ervaren. Ons systeem vereist een energieverbruik van 2 kW voor 10 m3 per 24 uur. Waar een normale pomp 7,5 kW gebruikt, heeft onze waterpomp slechts 3,5 kW nodig. Er is geen risico op verstopping van de pomp, omdat kleine deeltjes zonder problemen door het systeem heen worden getransporteerd. Een UVC-filter (240 Hz, een deel van het volledige zonnespectrum) zorgt ervoor dat de celmembranen van bacteriën worden beschadigd, waardoor ze zich niet vermenigvuldigen.

Kracht van de natuur

Dit soort resultaten maakt onze watersystemen steeds populairder. Onze systemen werken met de kracht van de natuur, we gebruiken geen chemicaliën en we gebruiken de wetten van de kwantumfysica om deze levensverbeterende resultaten bij het verbouwen van voedsel te bereiken. Als u wilt weten wat we voor uw specifieke situatie kunnen doen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Sign up to receive our newsletter in your inbox

Sign up to receive our newsletter in your inbox